Voor Docenten

De e-Training Effectief Lezen leert vaardigheden aan die tot een hoger leestempo met meer begrip leiden. Alle teksten, oefeningen en testen voor het onderwijs zijn ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Utrecht. Daarnaast wordt samengewerkt met verschillende universiteiten in binnen- en buitenland.

Leerlingen, studenten en docenten van meer dan 60 onderwijsinstellingen volgden de training. Deze is beschikbaar voor alle niveaus binnen het MBO, VO en HO. De gemeten verbeteringen zijn aanzienlijk en permanent, ook bij 85% van de dyslectische deelnemers.

Ik vind dat het goed gaat, mijn leesvaardigheid is echt wel verbeterd.Inge van der Burgt, Zwijsen College

Onderdelen in het kort

 • Verbeteren van concentratie en begrip

 • Leren lezen in betekenisvolle woordgroepen

 • Hoofd- en bijzaken onderscheiden

 • Verbeteren van de vocabulaire

 • Effectiever gebruik korte- en langetermijngeheugen

De studieduur is 10-12 uur binnen een maand. Er kan 24/7 in eigen tempo gewerkt worden vanaf elke plek met internetaansluiting. Deelnemers houden steeds zicht op de eigen resultaten en worden begeleid door een ervaren webcoach.

Scholen aan ouders

Ouders bepalen of ze hun kind inschrijven voor de training. Via scholen en docenten brengen wij de leestraining bij ouders en leerlingen onder de aandacht door:

 • Voorlichtingsbijeenkomsten te geven aan docenten en ouders
 • Een link op uw website naar leesprofs.nl
 • Verspreiding van folders

Training voor docenten

Als docent heeft u zelf continu met tekst te maken. Net als bij leerlingen en studenten leren wij u in minder tijd meer informatie op te nemen. Met Pro Read® voor de zakelijke markt trainden wij sinds 2001 duizenden professionals die veel moeten lezen voor hun beroep. Onder onze deelnemers bevinden zich rechters, advocaten, docenten, raadsleden, beleidsmedewerkers en accountants.

Ik heb er zeker plezier in, ik merk al bij het lezen van de krant dat ik het sneller kan met behoud van begrip. Het niet terug hoeven lezen is ook een eye-opener, evenals het lezen in chunks. Corinne Verschoor, Docent Nederlands Lyceum De Oudehoven

Voor docenten bieden wij de volgende twee opties

 • De e-Training á € 175,- per deelnemer.

  Offerte bij groepsdeelname op aanvraag.

 • De in-company training op locatie.

  De interactieve 1-daagse training is speciaal voor docententeams ontwikkeld. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat, 4 weken aanvullende e-Coaching, gevolgd door online herhalingsoefeningen na 2, 4, 8 en 12 weken. Deze training bedraagt in totaal € 1950,- bij maximaal 15 deelnemers.

Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met de coördinator voor het onderwijs Tom van Rijk. 06-10283123 tomvanrijk@leesprofs.nl